Implantul dentar – Avantaje

implanturile dentare dentist ramnicu sarat

Implantul dentar – În prezent, o mare parte din populație este afectată de pierderea unuia sau mai multor dinți, lucru ce poate afecta serios aspectul fizic al unei persoane, confortul, felul de mânca dar și modul de a se exprima.

Progresele din domeniul stomatologiei au adus ca soluție la această afecțiune: implantul dentar, ce reușesc să înlocuiască eficient și pe termen lung pierderile suferite.

Efectele pierderii dintilor

Căderea unuia sau mai multor dinți, duce adesea și la pierderea țesutului osos de la rădăcina acestora.

În timp, acest lucru poate afecta profilul facial al unei persoane, forța masticatorie și poate duce la un disconfort resimțit de pacient.

Implantul dentar Stomatologie Ramnicu Sarat

Lipsa dinților afectează și statusul gingival, contribuie în viitor la migrația dinților aflați în vecinătatea celui pierdut, ce nu mai au sprijinul necesar.

De asemenea, din cauza faptului că mușcătura nu se mai efectuează corect, pot apărea manifestări precum bruxismul sau dureri la nivelul articulațiilor temporo-mandibulare.

Sunteți un candidat pentru implantul dentar?

Dacă lipsa dinților vă afectează încrederea în sine, starea generală de bine, nu sunteți mulțumit/ă de starea actuală a danturii, aveți disconfort din cauza punților și protezelor dentare, suferiți de durere, dinți care încep să se clatine sau nu sunteți mulțumiți de felul în care vă alimentați, atunci puteți fi un candidat eligibil pentru a avea un implant dentar.

Implantul dentar

Pacientul care urmează să beneficieze de implantul dentar poate aparține atât din grupa de vârstă a celor tineri, cu o lipsă congenitală, o pierdere prematură a dinților, victime ale unor accidente, dar și din grupa celor adulți, utilizatori de proteze dentare.

Investitia în implantul dentar

Implanturile dentare pot fi considerate ca fiind manopere stomatologice costisitoare, comparativ cu alte opțiuni de tratament, însă, pe termen lung investiția este mult mai avantajoasă.

Alte tratamente presupun ajustări, înlocuiriri periodice a protezelor sau a punților, dar, în ceea ce privește implantul dentar, după finalizarea tratamentului, nu mai sunt necesare retușuri, soluții provizorii, iar pacientul își poate relua igiena orală obișnuită.

Beneficiile unui implant dentar

Implantul dentar

   Implantul dentar are numeroase beneficii, spre deosebire de alte tratamente adiacente:

  • Implantul dentar se fixează în osul dumneavoastră, oferind o susținere pe termen lung.
  • Acesta arată și funcționează ca un dinte natural, cu o estetică cât mai naturală.
  • Sunt durabile în timp, iar cu o îngrijire corectă, se pot păstra pe toată durata vieții.
  • Materialele din care sunt confecționate implanturile dentare au o biocompatibilitate ridicată în raport cu țesuturile vecine, elimină riscul de respingere sau de alergie.
  • Implanturile dentare îmbunătățesc masticația și vorbirea, conservă dinți naturali rămași.
  • Acestea asigură o rezistență a dinților, reduc pierderea osoasă, se elimină astfel adezivii folosiți și favorizează sanătatea gingivală.
  • Procedura medicală are inițial un cost mai ridicat, dar este o investiție rentabilă pe termen lung.

Rata de success a unui implant dentar

Succesul unui implant dentar depinde de starea generală de sănătate a unei persoane, de igiena orală și de grija ulterioară pe care pacientul o are, inclusiv prin vizite periodice la medicul dentist.

Unii pacienți au implanturi dentare de peste 30 de ani și pot deveni purtători pe viață a dispozitivului stomatologic.

Motivele pierderii unui implant dentar sunt aceleași ca a piererii unui dinte natural, fiind vorba despre o igienă orală deficitară sau cauze referitoare la afecțiunile pe care pacientul le are.

Riscurile unui implant dentar

Implanturile dentare sunt realizate din materiale biocompatibile pe care corpul nostru nu le consideră material străin, deci riscul de respingere este minim.

Titanul din care este alcătuit nu provoacă o reacție antigen-anticorp, iar riscul apariției unei infecții este minim.

Implantul dentar

Igiena post-intervenție a pacientului este foarte importantă, în vederea menținerii unui implant dentar pe termen cât ma lung și a păstra țesuturile sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − sixteen =