Chirurgia orală include toate tratamentele chirurgicale limitate la nivelul cavității orale, care sunt compatibile cu tratamentele de chirurgie dentară.

Tratamentele chirurgicale restabilesc starea de sănătate a cavității orale, nu numai prin intermediul unor extracții dentare (atât simple cât și complexe), dar și prin chirurgie plastică gingivală sau îndepărtarea chisturilor, granuloamelor apicale, pregătirea terenului pentru aplicarea unor lucrări protetice sau a unui implant dentar.

Datorită tehnicilor moderne și a anestezicelor de ultimă generație folosite în chirurgia orală, acum pot fi efectuate proceduri chirurgicale nedureroase.

În stomatologia noastră folosim anestezice locale din gama, UBISTESIN FORTE, UBISTESIN 4% și MEPIVASTESIN 3% (3M ESPE – Germania), trei anestezice superioare calitativ, ce asigură protecție cardiacă si pot fi utilizate pentru adulți, dar și pentru copii.

Ultima generație de echipamente și instrumentar chirurgical oferă posibilitatea realizării unor operații mult mai rapide și recuperare postextracțională sau postoperatorie integrală.

Stomatologia modernă are ca scop principal menținerea unei danturi sănatoase, făra a fi nevoie a se apela la chirurgia orală.

De cele mai multe ori, însa apar diverse probleme stomatologice care cer o intervenție chirugicală imediată.