Implantologie Râmnicu Sărat

Implantologia este o ramură a stomatologiei ce rezolvă problemele de edentație (lipsa dinților) cu ajutorul implanturilor dentare.

Implantul dentar este un șurub din titan, care se va insera în os, în locul dinților lipsă. După 4-6 luni se descoperă implantul se inseră bontul protetic și se realizează lucrarea dentară.

Implantul dentar este o piesă din titan sau zirconiu, având cel mai frecvent formă de șurub, care se inserează la nivelul osului maxilar sau mandibular pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Principalul avantaj al utilizării implantului dentare este că dinții vecini spațiului edentat vor rămâne intacți, iar din punct de vedere al menținerii igienei bucale este mult mai ușor de întreținut un implant dentar comparativ cu o punte dentară.

Implantologie dentară

Desigur nu orice pacient se pretează inserării unui implant! De aceea prima etapă pe care trebuie să o parcurgă candidatul la implant este să se programeze la o consultație la medicul implantolog, care pe baza unor analize de laborator și a unor radiografii (CT sau OPG) va stabili dacă se poate face intervenția chirurgicală sau nu.

Implantologie Râmnicu Sărat

Medicul implantolog se va ocupa de etapa chirurgicală, urmând ca apoi, peste 4-6 luni (timp în care va avea loc integrarea implantului) proteticianul să se ocupe de etapa protetică a tratamentului, respectiv de realizarea coroanei dentare.

Chiar dacă totul a decurs bine până aici, pacientului îi revine o mare responsabilitate: menținerea unei igiene bucale desăvârșite! Aceasta este esențială pentru un implant de durată.

Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte.

Primul pas în Implantologie Râmnicu Sărat este inserarea implantului.

Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura rădăcinii dinților naturali.

Acestea sunt în așa fel așezate, direct în maxilarul pacientului, încât să ofere un suport stabil și sigur pentru dinții înlocuitori.